Fysiska tester

Hur står det till med din kondition? Hur ska du träna för att bli bättre? Ger ditt nuvarande träningsprogram maximal utdelning? Hur är din teknik och rörelseekonomi?
Vi kan testa fram hur just du ska träna så du effektivt når dina mål.

Hälsotest

Submaximalt test i gående, löpande eller cyklande.
Vi mäter:
- Sannolik maximal syreupptagningsförmåga, VO2Max.
- Aerob tröskel.
- Sannolik maxpuls.
Kostnad 720 kr.

Välj till kroppssammansättningsmätning för att se hur mycket av kroppsvikten som utgörs av fett. Testet mäter även din basala ämnesomsättning i vila.
Kostnad 410 kr.

Motionstest

Maximalt test i löpande eller cyklande.
Vi mäter:
- Maximal syreupptagningsförmåga, Vo2max.
- Aerob tröskel.
- Sannolik maxpuls.
- Teoretisk lactat-tröskel (mjölksyra-tröskel).

Zonvärden baserade på ditt resultat ingår.
Kostnad 1120 kr.

Elittest - Mjölksyratröskel

Maximalt test i löpande eller cyklande.
Vi mäter:
- Maximal syreupptagningsförmåga, Vo2max.
- Aerob tröskel.
- Sannolik maxpuls.
- Faktisk lactat-tröskel (mjölksyra-tröskel).

Zonvärden baserade på ditt resultat ingår.
Kostnad 1810 kr.

Löpteknik

Löpteknisk analys:
Oavsett vilken idrott man utövar behöver man träna teknik, så även löpning och jogging.
Är din löpteknik effektiv tillräckligt för att din träning skall ge resultat eller är det brister i löptekniken som gör att hälsenor, benhinnor, höfter eller någon annan kroppsdel värker och ofta blir skadad? Information om hur man bör springa/jogga samt teknikträning gör ditt löpsteg både effektivare och skonsammare vilket skonar lederna och ofta förbättrar tiden per kilometer. Löptekniken bedöms, korrigeras och tränas med hjälp av videokamera och löpband.

Kostnad 630 kr.

Fotisättning

Fotisättningsanalys:
Våra fötter lider av vårt sätt att leva. De vill gå på varierad hårdhetsgrad i kuperad terräng helst barfota. Vi gör precis tvärtom. Detta leder till att muskulaturen försvagas och våra fotvalv sänks med överpronation som resultat. Denna felställning av foten fortplantar sig till både underben, knä höft och rygg med eventuella smärttillstånd som resultat. Vanliga smärtlokalisationer är framfot, hälsenor, benhinnor, insida knä utsida höft med mera. Felställningen överpronation är mycket vanlig och uppskattningsvis har fyrtio procent denna felställning. Fotisättningen bedöms på löp/gångband med videokamera. Har du denna felställning är behandlingen utformning av ett par korrekta inlägg.

Kostnad 630 kr.

Kroppssammansättningsmätning

Har du som mål att gå upp eller ner i vikt? Utvärderar du ett styrketräningsprogram eller en viktreduceringsmetod? Det kan vara intressant att veta om viktuppgången är muskulatur och inte fett eller att viktreduceringen inte är muskulatur utan fett. Med bioimpedant metoden är detta fullt möjligt att utvärdera.

Kostnad 410 kr.

Funktionell rörelseanalys (FRA)

Under en funktionell rörelseanalys undersöker vi kroppens funktionella förmåga. Vi tittar på rörelseförmåga och koordination. Av resultatet får vi en överblick över kroppens styrkor och svagheter. Utifrån resultatet av denna standardiserade undersökning diskuterar vi sedan hur du bör gå vidare för att optimera din fysik. Undersökningen tar cirka 40 minuter.

Kostnad 630 kr.

Teknikträning med skivstång

Lär dig utföra marklyft, knäböj, militärpress och bänkpress med korrekt teknik.

Kostnad 630 kr.